Lamborghini

Lamborghini

AfstammingBon Bravour x San Remo x Cocktail
StamboekBWP
GeslachtRuin
Geboortedatum12/06/2011
Stokmaat1m69
KleurDonkerbruin
NiveauLichte tour

Omschrijving

Deze 10-jarige ruin J2L Lamborghini hebben wij zelf gefokt uit de predikaatrijke KWPN Otrichta-stam. Lamborghini komt uit de 1e jaargang van onze fokkerij.  Meer informatie over zijn moeder Zafeda en zijn moederlijn, vindt u hier.

Hij is voorwaarts en heeft veel energie, maar blijft wel altijd eerlijk. Hij heeft een vlijtige achterhand en is heel compact en modern gebouwd. Bovendien heeft hij een gouden werkwillig karakter. Door jury’s wordt hij gewaardeerd voor zijn spectaculaire draf, zijn elasticiteit en lichtvoetigheid.

Dit paard wordt ondertussen al 6 jaar getraind door onze dochter Laura Luyten. En dat deze combinatie een super klik heeft, hebben ze ondertussen al ruimschoots bewezen.

PALMARES

In oktober 2014 behaalde hij een 2de plaats op SBS Young Dressage Talents wedstrijd voor 3-jarige paarden met als jurycommentaar ‘Paard met 3 hele goede gangen en veel vermogen’.  Op 15 maart 2015 behaalde hij opnieuw een 2de plaats, maar dit keer op de ‘Nationale Presentatiedag Dressuur’ van BWP.  Hier werd vooral zijn moderne, compacte en bergopwaartse bouw en gangen beklemtoond.

Op 14 november 2015 behaalde bij op de Corsendonk Dressage Cup een 5de plaats op 44 deelnemers met 78,50 %.

Lamborghini nam in augustus 2018 deel aan het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo, na diverse nationale overwinningen bij de FEI 7-jarigen proeven.

In oktober 2018 maakte hij zijn Young Riders debuut en behaalde meteen 69,2 % in de YR Individual.

Ook in 2019 nam deze combinatie een blitze start met o.a. een 2de plaats in de kür op muziek op CDI Lier (73,33 %) en een 1ste plaats op de CDN in Heist o/d Berg in beide YR proeven (met bijna 71 %).  Verder namen ze in dat jaar ook deel aan het EK Young Riders in Olivia.

In 2020 slaagde de combinatie er opnieuw in om een ticket te krijgen voor het EK Young Riders in Hongarije.  Hier behaalden ze alle drie de proeven een top 15 plek.  Verder won J2L Lamborghini in dit jaar de Beker van België.  Maar het voorlopige hoogtepunt van deze topcombinatie is zonder twijfel de titel van Belgisch Kampioen bij de Young Riders 2020.  In de finale Kür op muziek behaalden ze maar liefst 76,38 %, wat ruimschoots voldoende was om de gouden medaille te behalen.

In 2021 maakte deze combinatie succesvol de overgang naar de Lichte Tour met o.a. een overwinning in de PSG en Inter I op de CDI3* te Waregem. Op het Belgisch Kampioenschap Lichte Tour wonnen zij de kür op muziek en in het eindklassement behaalde ze de zilveren medaille.

BON BRAVOUR

PREF PAINTED BLACK

GRIBALDI

LITCHY

PREF/PREST/ELITE ODETTE

CHRONOS

HINSLY

STER/PREF/VOORL.KEUR/PROK ZAFEDA

SAN REMO

WOLKENTANZ

VALENTE

PREF/PREST/STER/PROK RESEDA

PREF COCKTAIL

STER/PREF/PREST MALROVE

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Mail ons

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.